Tragična noć za bh. igrače: Sedmorica ispala iz Lige prvaka!

Tragična noć za bh. igrače: Sedmorica ispala iz Lige prvaka!

Edmir Škorić

Bh. nogometaši nisu imali sreće večeras u revanšima play-offa Lige prvaka, pa su sedmorica ostali bez plasmana u grupnu fazu.

Amer Gojak, Emir Dilaver i Izet Hajrović su s Dinamom poraženi od Young Boxsa na Maksimiru (2:1) i tako su se oprostili od Lige prvaka. Iako su Modri bili favoriti nakon 1:1 u Bernu, večeras su pred 30.000 gledatelja razočarali.

Dobro je krenulo za Dinamo jer je Izet Hajrović već u sedmoj minuti postigao gol, ali u nastavku su gosti iz Švicarske došli do preokreta. Prvo je Hoarau u 64. pogodio iz penala, a samo dvije minute kasnije isti igrač je iz igre zabio za 2:1 i tu je hrvatskom prvaku bio kraj.

Hajrović, Gojak i Dilaver odigrali su po 90 minuta, ali neće po dobrom pamtiti ovu noć, iako je obećavala. U protokolu nije bilo Luke Menala, koji će po svemu sudeći na posudbu u Lokmotivu.

Ispali su i Bosanci u MOL Vidiju. Mađarski klub je odigrao 1:1 u Atini protiv AEK-a, ali kako je poražen s 2:1 u prvom meču, tako je ostao bez play-offa.

Anel Hadžić je igrao 90 minuta, njegov brat Elvir nije nastupio, baš kao niti Armin Hodžić koji nije imao pravo nastupa jer je tek stigao iz Dinama.

Ajax je odigrao 0:0 u Kijevu protiv Dynama, ali kako je s 3:1 slavio u prvom meču, tako holandski klub ide u grupnu fazu najelitnijeg klupskog natjecanja.

Liga prvaka, play-off, uzvrati:
AEK - MOL Vidi 1:1 ((Mantalos 48 - penal/ Nego 57)
Dinamo - YB 1:2 (Hajrović 7/ Hoarau 64, 66)
Din. Kijev - Ajax 0:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Red Bull
kakva sudijska kradja. hahaha prvo penal, pa onda nesviranje ruke poslije koje je bio korner, iz kojeg je pao gol za 2:1.
20 2
black and red
To su trebali zavrsiti u prvoj utakmici....mogli su zabit jos 2-3 gola.....
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti