Transfer iz snova: Lemos iz Las Palmasa u Barcelonu?

Nova ponuda Barcelone

Transfer iz snova: Lemos iz Las Palmasa u Barcelonu?

Midhat Šljivak

Prvak Španije ekipa Barcelone poslaće novu ponudu za defanzivca Las Palmasa Mauricija Lemosa.

Ovaj 21-godišnji fudbaler je igrama za tim s Kanarskih ostrva privukao veliku pažnju katalonskog velikana.

Ranije je već Barca pokušala da angažuje Urugvajca, ali je ponuda od rukovodstva Las Palmasa odbijena zbog arogantnog ponašanja uprave prvaka Španije.

Nedavno je Lemos potpisao ugovor s Las Palmasom. Ranije je u ovom klubu  igrao kao posuđen igrač Rubin Kazana, a ruskom timu je isplaćeno oko dva miliona eura.

Prva ponuda Barcelone bila je nedovoljna. Nudili su četiri miliona eura plus bonuse, ali kako je mladi urugvajski štoper potpisao ugovor, njegova cijena je porasla na 10 miliona eura, koliko će tim s Nou Campa morati izdvojiti za njegove usluge.

Lemos je za Las Palmas odigrao devet utakmica ove sezone i to mu je bilo dovoljno da pokaže o kakvom se talentovanom fudbaleru radi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ponuda Barcelone će se jako teško odbiti...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi