Transparentom istakli šta misle o Mahmutoviću i Ljevakoviću

Navijači Teplica oduševljeni Bosancima

Transparentom istakli šta misle o Mahmutoviću i Ljevakoviću

Dino Kurbegović

U češkoj najjačoj nogometnoj diviziji sami je finiš prvenstva, a naši najbolji predstavnici već dugi niz godina nastupaju za Teplice.

Za ovaj klub već šestu sezonu sa velikim uspjehom nastupaju dvojica bivših igrača Čelika, 28-godišnji Admir Ljevaković i 26-godišnji Aidin Mahmutović. Osim pomenute dvojke, za Teplice nastupa i mladi reprezentativac Aldin Čajić koji je velika budućnost našeg nogometa.

Iako su uglavnom u prošlim sezonama bili u vrhu češkog nogometa, ove sezone se grčevito bore za opstanak u ligi. 

Da nije trojice Bosanaca, ekipa Teplica bi sigurno dosad ispala iz Gambrinus lige, ali u posljednje vrijeme ostvaruju dobre rezultate i na najboljem su putu da osiguraju opstanak.

Koliko Ljevaković i Mahmutović znače za igru Teplica, te navijače ovog kluba dovoljno govori transparent koji su podigli navijači ovog kluba na kome piše: "Hvala vam naše zvijezde". 

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

U posljednjoj utakmici  koju su Teplice dobile 3:2, protiv Banik Ostrave, Ljevaković je bio asistent za treći gol koji je postigao Aidin Mahmutović , jedan od najboljih strijelaca prvenstva u ovoj sezoni sa ukupno 11 postignutih golova.

Iako su već imali ponude mnogo boljih i jačih klubova Mahmutović i Ljevaković su ostali vjerni Teplicama, gdje je svoj trnovit put ka zvijezdama počeo i Edin Džeko naš najbolji strijelac i nogometaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.