Trapattoni saopštio spisak za Estoniju

Trapattoni saopštio spisak za Estoniju

Edmir Škorić

Selektor Republike Irske Giovanni Trappatoni saopštio je spisak igrača na koje računa za predstojeće utakmice baraža s Estonijom.

Irci će u baražu odmjeriti snage s Estonijom 11. novembra u Talinu i četiri dana kasnije kod kuće. Pobjednik iz tvog dvomeča će put Poljske i Ukrajine, odnosno Evropskog prvenstva 2012. godine.

Trapattoni nije pozvao Leona Besta i Anthonyja Stokesa, a nada se da će se dovoljno oporaviti iskusni Robbie Keane, koji je, od igača sa spiska, drugi po broju nastupa (112) u nacionalnom dresu. Postigao je 51 gol, te je daleko na prvom mjesto po tom pitanju.

Spisak igrača Republike Irske:

Shay Given (Aston Villa), Keiren Westwood (Sunderland), David Forde (Millwall), John O'Shea (Sunderland), Stephen Kelly (Fulham), Stephen Ward (Wolverhampton), Richard Dunne (Aston Villa), Sean St. Ledger (Leicester), Darren O'Dea (Leeds), Paul McShane (Hull City), Glenn Whelan (Stoke), James McCarthy (Wigan), Seamus Coleman (Everton), Keith Andrews (Ipscwich), Keith Fahey (Birmingham), Darron Gibson (Manchester Utd), Andy Keogh (Leeds), Damien Duff (Fulham), Aiden McGeady (Spartak), Stephen Hunt (Wolverhampton), Liam Lawrence (Portsmouth), Robbie Keane (LA Galaxy), Kevin Doyle (Wolves), Shane Long (WBA), Simon Cox (WBA), Jon Walters (Stoke City).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije