Travančić: Možemo se plasirati dalje

Uoči odlučujućeg susreta

Travančić: Možemo se plasirati dalje

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu igra odlučujuću utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Makedonije. Veznjak Zagreba, Anid Travančić je optimističan pred ovaj susret.

Ukoliko juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine želi proći u ''Elitni rang kvalifikacija'' potrebna im je pobjeda protiv Makedonije, s tim da Bjelorusija, koja je već osigurala prolaz pobijedi Češku.

''Mislim da možemo pobijediti Makedoniju, a također se nadam da će nam se poklopiti rezultat iz druge utakmice. Igramo ove kvalifikacije na domaćem terenu i trebamo to iskoristiti'', kaže Anid Travančić koji je nedavno u utakmici juniorske Prve HNL između Međimurja i Zagreba postigao čak pet pogodaka, ukupan rezultat ovog susreta je bio 0:5 za Pjesnike.

Ovaj 17-godišnji veznjak je također naveo kako u reprezentaciji vlada sjajna atmosfera.

Podsjetimo, naša juniorska reprezentacija je izgubila u prvom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo od Bjelorusije sa 2:1, a u drugom kolu je remizirala sa Češkom, 0:0.

Utakmica trećeg kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo za igrače do 19 godina između Bosne i Hercegovine i Makedonije se igra u srijedu u 15 sati na stadionu Grbavica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.