Travančić: Najbolje vrijeme za mene tek dolazi

Bh. internacionalac za SportSport.ba

Travančić: Najbolje vrijeme za mene tek dolazi

S. Mlaćo

Anid Travančić, nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje i svojevremeno velika nada bh. nogometa, karijeru će nastaviti u Radničkom iz Niša.

Ovaj 23-godišnjak u dosadašnjoj karijeri promijenio je veliki broj klubova, a vrlo često zbog nepromišljenih poteza nalazio se na naslovnicama medija u našoj zemlji, ali i regiona. 

Sada vjeruje da će opet doći na naslovnice istih, ali zahvaljujući sjajnim partijama. Sa srbijanskim prvoligašem se trenutno nalazi na pripremama u Antaliji, odakle se i javio za SportSport.ba.

"Prezadovoljan sam u Radničkom. Uklopio sam se u ekipu i nadam se da ćemo izboriti Evropu, a to i  jeste cilj. Najvažnije je d se dobro spremimo, a rezultati će doći. Imao sam još nekih ponuda, ali sve su bile na glasu i niko nije ponudio nešto konkrentno. Radnički se javio u zadnji renutak i ponuda je bila primamljiva, te je to bilo to", kazao je Travančić za SportSport.ba. 

Promijenio je veliki broj klubova, te je definitivno da nigdje nije pokazao najbolje što može.

"Dosadašnju karijeru je obilježilo dosta uspona i padova, ali sada imam čistu glavu i čisto razmišljanje. Želim da sebi obezbjedim egzistenciju. Mislim da novine koje su pisale svašta nemaju pojma kakav je moj život u zadnjih godinu i pol dana", priča naš sagovornik. 

Prije Radničkog nastupao je za Novi Pazar, ali u posljednjih par kola nije bio u kombinaciji. Trener tog tima za srbijanske medije izjavio je da je Travančić prosto nestao, te da niko ne zna gdje se nalazi.

"To je najveći problem što ljudi samo hoće da nekome napakoste, a sebi osvjetlaju obraz. Ja mogu samo reći da sam prije nego što su oni to objavili dobio čiste papire i sada se vidi da sam ja živ i zdrav, te zadovoljan u novom klubu", jasan je Travančić.

Vjeruje da će prelazak u Radnički za njega biti prekretnica u svakom pogledu. 

"To sam odlučio kada sam napravio pauzu, te ponovo odlučio da igram profesionalni fudbal. Kada sam se ponovo vratio odlučio sam da nešto napravim od sebe i svog života. Mislim da svaka objava koja ubuduće bude napisana u lošem kontekstu nema smisla. To više nije normalno da se tako piše, jer se niko ne konsultuje sa igračem, a objavljuje takve stvari. To je prosto nemoguće", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Anid Travančić, nekada velika nada bh. nogometa, danas član Radničkog iz Niša. 

Travančić je u našoj zemlji nastupao za Sarajevo, Čelik, TOŠK, Proleter, te u Hrvatskoj za mlade selekcije Zagreba, Lokomotive i Hajduka. Bio je i kadetski, juniorski te mladi reprezentativac naše zemlje, a zanimljivo da je početkom 2015. godine uhapšen zbog pucnjave u Tešnju. Zbog svih tih poteza prozvan je 'zločestim dečkom' bh. fudbala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi