Travničani ogorčeni odlukom DK FSBiH

Travničani ogorčeni odlukom DK FSBiH

A. Beganović

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prekinuti susret Travnika i Borca registrovala je službenim rezultatom 0:3, a zbog slabe organizacije Veziri su kažnjeni sa 5.000 KM, te igranjem dvije domaće utakmice pred praznim tribinama.

Ova odluka Disciplinske komisije razočara je Travničane, a generalni sekretar travničkog premijerligaša, Smail Hodžić, za SportSport.ba govori:

"Šta reći, da nije žalosno bilo bi smiješno. Dok na drugim terenima se susrećemo sa nacionalističkim orgijanjem, paljenjem bh. zastava, veličanjem optuženih za genocid i mizernim kaznama za to, nas drastično kažnjavaju za navodno udaranje sudije. Liječničke pretrage su pokazale da gospodin Mrković nije fizički povrijeđen, svjedoka nema, a mi se kažnjavamo. Predsjednik Disciplinske komisije gospodin Kosorić dan prije sjednice je znao kako ćemo biti kažnjeni jer svjestan je kako će ko glasati. Možda je najbolje da mi koji ovu zemlju smatramo svojom istupimo iz lige, pa da ovi drugi mogu nesmetano nastaviti sa nacionalističkim orgijanjem".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.