Travnik u golijadi, s dva igrača manje, savladao Čelik

Veziri sigurni protiv Zeničana

Travnik u golijadi, s dva igrača manje, savladao Čelik

Edmir Škorić

Nogometaši Travnika slavili su u komšijskom derbiju protiv Čelika sa 3:2.

Čelik u četvrtom kolu na teškom gostovanju na Piroti nije uspio da izbjegne prvi poraz u sezoni, a Travnik je uspio da stigne do druge pobjede nakon što su Veziri savladali Sarajevo u drugom kolu.

U drugoj minuti Zeničani su mogli do vodstva, no Marin Popović se nije najbolje snašao pred golom Travnika. Iako su gosti bolje djelovali u uvodnih 10 minuta, Travnik je prvi poveo.

Selimović je skrivio penal, a Dudić bio precizan s bijele tačke za radost domaćih. Travnik je stigao i do drugog gola u 23. minuti. Kouadio je ubacio, a Goran Popović postigao autogol.

Do kraja prvog dijela ostalo je 2:0, a Čelik ništa ozbiljnije nije uspio da napravi ni u nastavku utakmice, pa su domaći proslavili važna tri boda. No, nije završeno 2:0. Naprotiv, još tri gola i to u finišu utakmice. Prvo je Šivšić na sjajnu asistenciju Kouadia zabio za 3:0, da bi minutu kasnije Karić bio siguran s penala za 3:1.

U 89. miniuti Karić postiže drugi gol, četvrti u sezoni, te vraća neizvjesnost utakmici, no ostalo je ipak 3:2.

Travnik - Čelik 3:2 (Dudić 11 - penal, Popović 23 - ag, Šivšić 86/ Karić 87 - penal, 89)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Travnik: Nurković, Nuhić, Hasanhodžić, Aleksić, Jašarević, Šivšić, Dudić, Kouadio, Radosavljević, Kovač, Čivić.

Čelik: Adilović, Bajraktarević, Karić, Dedić, Selimović, Kojić, Popović, M. Popović, Bureković, Hećo, Jusić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.