"Travniku s ljubavlju 2011"

Međunarodni košarkaški turnir

"Travniku s ljubavlju 2011"

Adnan Beganović

Od 3. do 5. juna u Travniku će se održati 5. Međunarodni košarkaški turnir za juniore „Travniku sa ljubavlju 2011" istaknuto je danas na konferenciji za novinare.

Svoje učešće potvrdili su KK Helios Domžale (Slovenija) , KK Kolubara Lazarevac (Srbija) , KK Alkar Sinj (Hrvatska) , KK Milenijum Strumica (Makedonija) , KK Podgorica (Crna Gora) , te domaćin KK Travnik . Titulu pobjednika brane mladi košarkaši iz Podgorice .

"Nastavljamo kontinuitet okupljanja mladih sportista iz regije čime doprinosimo promociji grada Travnika kao otvorene i prijateljske sredine . Pošto je ovogodišnji peti po redu turnir , želja nam je da ovaj mali jubilej obilježimo značajnim iskorakom u organizacionom smislu", istakla je Sanja Gradaščević, predsjednica KK Travnik .

"Ove godine turnir će imati i ekološku crtu jer želimo da ukažemo na važnost zaštite prirodne okoline. Stoga ćemo, zajedno sa našim gostima, zasaditi veći broj sadnica drveća u blizini školske dvorane gdje će se igrati turnir", istakao je Siniša Dukić, član uprave KK Travnik.

Turnir će imati i nekoliko drugih sadržaja usmjerenih na zajedničko druženje i upoznavanje a posebno se izdavaja revijalni susret pionirskih selekcija regija Vrbas i Lašva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.