Travnjak Mordovia Arene natopljen suzama, Taremi neutješan

Tuga među Irancima nakon što su zamalo eliminisali Portugal

Travnjak Mordovia Arene natopljen suzama, Taremi neutješan

Iranci su večeras bili nadomak čuda. Ipak, Mehdi Taremi je promašio gol u 94. minuti, Portugal je otišao u osminu finala, a fudbaleri Irana ostali uplakani na travnjaku Mordovia Arene u Saransku.

Zadnje kolo grupe B donijelo je odličan susret Portugala i Irana. Portugal je vodio sjajnim golom Quaresme sve do sudijske nadoknade vremena, a onda Ansarifard sa bijele tačke u 93. minuti poravnava na 1:1.

Samo nekoliko trenutaka kasnije Mehdi Taremi izbija sam ispred Rui Patricija, Portugal se nalazio pred eliminacijom, a Iran pred osminom finala, ali fudbaler iranske selekcije nije uspio pogoditi okvir gola.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon što je Caceres označio kraj susreta Iranci su redom u suzama popadali na travnjak, a Mehdi Taremi je zaista djelovao neutješno. Čak ni tješenje saigrača nije pomoglo, Mehdiju je večeras najteže na Mordovia Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi