Traži se poništavanje izbora u BPK, na potezu IO Fudbalskog saveza Federacije BiH

Traži se poništavanje izbora u BPK, na potezu IO Fudbalskog saveza Federacije BiH

Adnan Beganović

Za danas je zakazana sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj bi se trebalo raspravljati i o zahtjevu nezadovoljnih klubova iz BPK koji su zatražili da se Skupština Fudbalskog saveza ovog kantona poništi zbog nepoštivanja izbornih procesa i Statuta.

Izbori u Fudbalskom savezu Bosansko-pdrinjskog kantona održani su prije nekoliko dana, no nekoliko klubova okupljenih oko najuspješnijeg sa ovog područja, FK Goražda, tvrdi da nisu bili pozvani na Skupštinu te da na taj način nisu ispoštovane procedure i Statut FS BPK.

Upravo zbog toga su pisali Izbornoj komisiji Fudbalskog saveza Federacije BiH, upozorili su je sa "nečasnim" radnjama rukovodstva okupljenog oko Muhidina Raščića, ali odgovor od pomenute komisije nikada nisu dobili.

Ipak, ovi klubovi nisu odustali, odnosno i pored ignorisanja od strane Izborne komisije, obratili su se Izvršnom odboru federalnog Saveza od kojeg su zatražili da zbog nepravilnosti ponište izbore te da osiguraju da se ponove u skladu sa jedinim legalnim i zakonitim Statutom FS BPK.

U pismu upućenom Izvršnom odboru naveli su da će se obratiti i svim domaćim institucijama, ambasadama, međunarodnim organizacijama i Uredu visokog predstavnika kako bi zaštitili svoja prava i zakonitost.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi