Izbori u FS BPK: Hoće li se uključiti i Vlada?

Izbori u FS BPK: Hoće li se uključiti i Vlada?

A. Beganović

Prije par dana u Goraždu je održana Skupština Fudbalskog saveza Bosansko-podrinjskog kantona na kojoj su izabrani kandidati za organe u Fudbalskom savezu Federacije Bosne i Hercegovine i Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

No, iako je Skupština održana sve je izvjesnije da će se o fudbalskim izborima u pomenutom kantonu još mnogo pisati i pričati, a da je tako govori i saopštenje najjačih klubova Kantona koji tvrde da su narušeni propisi i koji traže od nadležnih organa Vlade BPK da istraži sve njihove navode i poduzme odgovarajuće mjere u skaldu sa zakonom.

Navodi se da je u protekle četiri godine FS BPK održavao sjednice Skupštine ignorišući rad i postojanje članica nekoliko klubova sa prostora ovog kantona te da je u tom periodu došlo do kršenja odredaba Statuta na način da su na jednoj od sjednica Skupštine donešene izmjene Statuta, a da tom prilikom na sjednici nije prisustvo potreban kvorum od 3/4 delegata.

Pored toga u Statut FS BPK neovlašteno je upisan Fudbalski savez Općine Goražde iako navodno Općinski savez nikada nije donio odluku o pristupanju u kantonalni savez niti je u to ime podnosio zahtjev.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, iz najjačih klubova klubova sa kantona smatraju da se na Skupštinu ne poziva općinski savez nego fudbalski klubovi koji su i dalje članice kantonalnog saveza, te izražavaju sumnju u legitimitet nekoliko delegata koji su fiktivno prisustvovali sjednicama Skupštine jer isti nisu na zakonit način izabrani u svojim matičnim kućama.

Top Komentari

Chico
Hahahaha nijedan kanton nije proveo regularne izbore. Nijedan. I onda ocekujemo nesto od reprezentacije.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi