"Tražili su da platim mjesto na Svjetskom prvenstvu"

Dejan Petković otkrio Brazilcima

"Tražili su da platim mjesto na Svjetskom prvenstvu"

Nekada sjajni jugoslovenski nogometaš Dejan Petković, poznatiji kao Rambo, otvorio je dušu za medije u Brazilu i potvrdio urbanu legendu - da su mu tražili novac da igra za nacionalni tim.

Kroz bogatu karijeru Petković je najveći trag ostavio upravo u Brazilu, gdje je igrao za Flamengo, Vasco da Gamu, Fluminese..., a na startu svoje karijere imao je priliku i biti dio velikog Real Madrida. Smatran je pravim i legitimnim nasljednikom one svemirske generacije i onih majstora poput Savićevića, Stojkovića i Prosinečkog.

Ipak, i pored svega što je napravio u karijeri, ljubitelji najvažnije sporedne stvari na ovim prostorima nikako nisu mogli da shvate kako sjajni as nije ostavio dublji trag u reprezentaciji. O toj temi se dugo šuškalo, a sada je Petković odlučio prekinuti šutnju i otkriti da su mu mešetari tražili novac (spominjala se suma od 150.000 njemačkih maraka).

“Rekli su mi da su petorica ili šestorica igrača već platili. Ako platiš, ideš na Svjetsko prvenstvo. Nije mi rekao niko direktno iz reprezentacije, nego preko posrednika. Onda sam to prenio Paulu Karneiru (predsedniku Petkovićevog tadašnjeg kluba Vitorije, prim.aut) i on je rekao da će platiti dvostruko više samo da idem. Odbio sam“, rekao je Petković u SporTV emisiji brazilskog GloboEsportea.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ova priča teško će dobiti dalji epilog, jer ljudi koji su vodili tadašnji savez, kao i reprezentaciju, više nisu među živima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti