Tražio Messijev dres i ostao šokiran onim što je Argentinac uradio

Kolumbijac otkrio šta je uradila zvijezda Barcelone

Tražio Messijev dres i ostao šokiran onim što je Argentinac uradio

Admin Čaušević

Lionel Messi je možda i najbolji igrač svih vremena zbog toga ne čudi zašto skoro pa svaki igrač nakon duela s Barcelonom ili Argentinom traži upravo njegov dres. 

Kolumbijski fudbaler Fabian Vargas ispričao je zanimljivu anegdotu nastalu još prije desetak godina poslije utakmice Almerije i Barcelone.

Kolumbiju su 2010. godine zadesile katastrofalne poplave kada su nastradale 174 osobe, povrijeđeno je njih 225, a izgubljeno 19. Više od milion stanovnika je ostalo bez zemlje.

Kako bi pomogao svojim sunardonjacima Vargas je odlučio da traži Messijev dres i zatim ga proda na aukciji te novcem od prodaje pomogne unesrećenim.

Messi je odmah pristao na tu ideju i rekao je Vargasu da će mu dati dres nakon utakmice. Katalonci su pobijedili s nevjerovatnih 8:0, a Vargas je zbog ruzultata skroz zaboravio na dres.

"Bio sam nerovan i devastiran da sam odmah nakon posljednjeg sudijskog zvižduka otišao u svlačionicu. Zaboravio sam da poprima s Messijem...", rekao je Vargas te nastavio:

"Odjednom, naš ekonom je ušao i rekao mi da me neko traži. Kada sam izašao i vidio ko je šokirao sam se. Bio je to Messi koji je sa sobom nosio malu torbu."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sjećam se da mi je rekao 'evo ti, to je sve što sam uspio', zahvalio sam mu se i i zagrlio sam ga. Vratio sam se u svlačionicu i otvorio tobru. Ne samo da je tu bio Messijev dres, već i od Xavija, Inieste, Puyola i Danija Alvesa."

"Nikada to neću zaboriti. Zaista bih volio da taj dečko obori sve rekord. Zbog onog što je uradio tog dana imat će simpatizera za cijeli život", poručio je Vargas.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tuanzebe
čitajući naslov pomislio sam da ga je ubio....
5 0
Nany
JEDAN JE MESI = JEDAN I JEDINI !
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi