Trbić: Sparsi su stabilan klub

Iz Zenice u Sarajevo

Trbić: Sparsi su stabilan klub

Marko Trbić, bivši trener KK Čelik i pomočni trener muške reprezentacije BiH,novi je trener KK SPARS . Nihad Selimović, predsjednik Sparsa ponudio je Trbiću mjesto šefa stručnog štaba ovog sarajevskog tima, koje je Trbić preuzeo.

Trbić je izjavio kako su Sparsi veoma stabilna ekipa koja ima program rada s mladim kadrom igrača, te je istakao da je jako bitno da nemaju financijskih problema. "Sparsi su stabilna ekipa koja ima izuzetan program rada s mladim igračima. Jako je bitno što su u stanju taj rad finansijski pokriti, a time i stvoriti bolju budućnost bh. košarke koja trenutno nije na visokom nivou", kaže Marko Trbić.

Ekipa Sparsa je pokrivena mladim talentima, a  jedini zadatak Trbića će biti da od njih napravi prave igrače . Sparsi još uvijek ne predstavljaju opasnost za LIGU 12 tek ove godine ulaze u A2 ligu gdje će steći iskustvo i ozbiljan rad koji je potreban za napredak u više rangove pa do ulaska u prvu ligu Bosne i Hercegovine.

Historija Sparsa traje već pet godina, prije pet godina je pokrenut projekat stvaranja ozbiljnog bh. tima koji će biti "mix" talenata iz cijele BiH , trenutno posjeduju kadetske i juniorske reprezentativce, a ujedno su i jedini i prvi BiH tim koji ima vlastiti internat za igrače na Mejtašu.

" Kada nije u inostranstvu, selektor A reprezentacije Sabit Hadžić dođe na naše treninge i svoje iskustvo prenosi na naše mlade igrače " rekao je Selimović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.