Trbojević: "Ničija nije do zore sjala"

Behudin Nane Trbojević razočaran ali i odlučan

Trbojević: "Ničija nije do zore sjala"

Adnan Beganović

"Prošla su dva dana od Skupštine ali ja još uvijek ne mogu da shvatim šta su nam uradili ljudi koji vedre i oblače bosanskohercegovačkim fudbalom", rekao je na početku razgovora za SportSport.ba predsjednik Fudbalskog saveza Srednjebosanskog kantona Behudin Nane Trbojević.

Behudin Nane Trbojević bio je jedan od rijetkih koji se borio za usvajanje Statuta, odnosno koji se borio za spas bh. fudbala ali kako se sad čini, sve je bilo uzalud.

"Sve su izrežirali i sam tok Skupštine je izrežiran. Pa nisam ja od jučer da neke stvari ne mogu skužiti. Sulejman Čoloković nije uopšte znao voditi Skupštinu, odnosno nije htio da zna, Sve je to jedan dobar scenarij koji je napisan davno prije petka. Kada se raspravljalo o finansijama sve je završeno za pet minuta. Kao da smo mi u plusu, a ne u minusu milione maraka", govori Trbojević i dodaje:

"Svi oni pušu u istu tikvu. Pa molim vas lijepo, sada pokušavaju skinuti odgovornost sa svojih leđa i po medijima govore kako su bili za Statut, a nekoliko dana prije na Izvršnom odboru donose jednoglasnu odluku o odbijanju Statuta. Nema tu Srbin, Bošnjak ili Hrvat, svi oni zajedno su bh. fudbal vratili godinama unazad. Javnost mora znati da su članovi IO iz reda bošnjačkog naroda odbili prijedlog novog Statuta, znači svi oni koji predstavljaju bošnjački narod u IO glasali su protiv Statua, a danas pričaju neke druge priče. Neka ih je sramota".

Ovog nekadašnjeg vrsnog fudbalera koji je nastupao i za nekoliko turskih klubova najviše boli to što se svi danas peru, no, ipak vjeruje da će se on i slični njemu uspjeti obračunati sa "foteljašima".

"Oni samo gledaju svoje pozicije, a to je dokazala i ova Skupština. Reprezentacija, Željo, Borac, Zrinjski i Široki, to njima nije u mislima ali neće to tako moći još dugo. Veliko je pitanje i ako nas ne suspenduju da li će Sušić i reprezentativci imati mir nakon ovoga. Ja čisto sumnjam, ali u ovim momentima njima je najpotrebija podrška", istakao je Trbojević.

"Ima nas koji smo spremni na borbu i vjerujte mi da ćemo istrajati u istoj. Trebat će nam svima strpljenja ali ničija nije do zore sjala", zaključio je Trbojević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.