Prečka, stativa, penal, pa golovi Tuzla Cityja u nadoknadi za pobjedu

Debi u Evropi

Prečka, stativa, penal, pa golovi Tuzla Cityja u nadoknadi za pobjedu

Eldar Ganibegović

Za FK Tuzla City večeras je sigurno bila najveća noć u historiji - odigrali su prvu utakmicu u Evropi.

Bili su Tuzlaci veliki favoriti i tu ulogu opravdali pobjedničkim golom u nadoknadi protiv Tre Pennea. No, prije toga, imali su prečku, stativu i promašen penal. 

Inicijativa našeg predstavnika od početka susreta. Mehanović je u petoj minuti izveo slobodan udarac, pa korner.

Prva dobra prilika u 17. minuti. Lopta u kaznenom prostoru domaćih dolazi do Miće Kuzmanovića koji šutira dorektno u dobro postavljenog Fortija, golmana Tre Pennea.

Tada najbolje tri minute domaćina. Izveli su u nizu tri kornera, nakon trećeg Semeraro je pokušao s distance, ali otišlo je to nebu pod oblake.

U 27. minuti Mehanovićev šut uz manje poteškoće brani Forti, da bi nakon toga naš tim imao najbolju šansu u prvom dijelu. Nukić prvo pogađa prečku, lopta se odbija do Veselinovića čiji je šut blokiran.

Oglasi

Mehanović je imao još jedan dobar pokušaj prije pauze, no Forti je odbranio. 

Prvih dvadesetak minuta drugog dijela protiče u inicijativi Cityja i šutevima van okvira, a onda Mićo Kuzmanović pogađa stativu nakon ubačaja Ajdina Nukića.

U 78. minuti se činilo da će naš tim ipak stići do trijumfa. Nakon jednog kornera bjeloruski suci dosudili su penal za City, odgovornost je preuzeo Mehanović i šutirao u donji desni ugao, no Forti brani na oduševljenje domaće publike.

Na isteku devedesete minute Smajlagić glavom šutira iz peterca, no Forti i to brani. 

Ipak, karma je nagradila Tuzlake. U nadoknadi Mehanović izvodi korner, a Nargalić zabija za pobjedu. Isti igrač samo minut kasnije postiže novi gol za veliku pobjedu i ipak debi za pamćenje. 

Oglasi

Revanš je na rasporedu za sedam dana.

Podsjetimo, bolji iz ovog dvomeča ide na megdan AZ Alkmaaru.

Konferencijska liga, prvo pretkolo, prva utakmica:

Tre Penne - Tuzla City 0:2 (Nargalić 90+2', 90+3')

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Tre Penne: Forti, Lombardi, Vandi, Tisselli, Cauterucci, Fall, Righini, Semeraro, Cesarini, Badalassi, Ceccaroli.

Tuzla City: Fejzić, Čeliković, Hrkać, Nukić, Dario, Karjašević, Kuzmanović, Mehanović, Veselinović, Mešinović, Smajlagić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Bravo Tuzla samo jacajte bosanskohercegovacki koeficijent!
11 1
Hordas_00
Nakon 20 i nešto suteva je moralo uci, u revansu će im uvaliti još 5,6
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti