Trebao je postati zvijezda hrvatskog fudbala, sada ide u 2. ligu

Posudba službeno potvrđena

Trebao je postati zvijezda hrvatskog fudbala, sada ide u 2. ligu

Mladi hrvatski fudbler Ante Ćorić konačno je pronašao novi klub.

Bivši Dinamovac dugo je čekao klub u kojem bi dobio šansu da pokaže da nije zaboravio igrati fudbal, a iako se činilo da će ostati u Serie A, na kraju je završio u Španiji.

Od nedjelje je Ćorić boravio u Španiji i rješavao transfer, a na kraju je i službeno potvrđeno da će sljedeće odredište u njegovoj karijeri biti tamošnji drugoligaš Almeria gdje dolazi na posudbu uz pravo otkupa za sedam miliona eura.

Almeria od augusta ove godine ima novog vlasnika i klupske ambicije svode se na plasman u La Ligu, a u klubu vjeruju da će im upravo u tome pomoći Ćorić, koji bi, kako navode, trebao biti ključni igrač veznog reda.

U proteklom periodu Ćorić je za Romu upisao samo tri nastupa, a kako ga trener Paulo Fonseca nije koristio ni u pripremnim utakmica, bio mu je to jasan signal da nema drugog izbora nego da napusti Olimpico.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi