Demirovićev debi iz snova: Savršena sredina za mene

U nastavku sezone će igrati za Almeriju

Demirovićev debi iz snova: Savršena sredina za mene

Ermedin Demirović nije mogao zamisliti bolji debi za Almeriju.

Ovaj mladi napadač kojeg je Robert Prosinečki uvrstio i u A reprezentaciju BiH, odlučio je ove zime napustiti Sochaux i karijeru nastaviti u španskom drugoligašu Almeriji, a u debiju za ovaj klub jučer je postigao i gol protiv Nordsjaellanda (1:1).

Oduševljenje onim što je pokazao Demirović u svom prvom nastupu nisu skrivali ni u klubu, a i naš napadač vjeruje kako je prelaskom u Almeriju napravio više nego dobar potez za svoju karijeru.

"Došao sam u veliki klub. Španski nogomet preferiram, odgovara mom stilu igre, tako da se nisam nogo dvoumio kada se pojavila opcija da dođem u Almeriju. Sretan sam što se sve završilo", kazao je Demirović, prenose španski mediji, pa dodao:

"Golovi? Za mene je važnije da Almeria pobjeđuje. Nadam se da ću svojim igrama doprinijeti u ostvarenju zacrtanih ciljeva."

Almeria je trenutno 10. tim u La Ligi 2 sa 29 osvojenih bodova. Interesantno je svakako da im pozicija koja vodi u doigravanja bježi samo šest bodova i Demirović je doveden kako bi im pomogao da se dokopaju jedne od pozicija koje im donose borbu za plasman u društvo najboljih.

Demirović će, podsjetimo, za Almeriju igrati kao posuđen igrač Alavesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi