Trebinjci suvereno do naredne faze takmičenja

Dvije pobjede KMF Leotar

Trebinjci suvereno do naredne faze takmičenja

A. Beganović

Leotar iz Trebinja plasirao se u narednu rundu futsal UEFA Kupa. Naime, najbolja bh. momčad u prvoj fazi takmičenja upisala je dvije ubjedljive pobjede, što je bilo dovoljno za plasman u narednu fazu takmičenja.

U prvom susretu Grupe A preliminarne faze Leotar je sa ubjedljivih 9:1 savladao momčad Balzan Youthsa sa Malte.

Tri gola za Leotar postigao je sjajni Miljan Vico, dva puta u listu strijelaca upisao se Felix da Silva, dok su po jednom mrežu Maltežana pogodili Savo Andrić, Vladimir Vladisavljević i Dejan Pavlović, a vlastitog golmana savladao je Carlos Scicluna.

U drugom odlučujućem susretu za plasman dalje bh. predstavnik bio je bolji od moldavskog Lexmaxa. Slavili su Trebinjci sa 4:1, a dva puta mrežu protivničke momčadi pogodio je Miljan Vico, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali golman Dušan Berak, te Savo Andrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.