Treća četvrtina kobna za mlade košarkaše

Poraz od Češke

Treća četvrtina kobna za mlade košarkaše

Edmir Škorić

Mlada košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, rezultatom 57:74, poražena je od  Češke u prvoj utakmici četvrtfinalne faze takmičenja.

Susret BiH i Češke odigran je u SKC "Ilidža", a naši momci, nažalost, nisu uspjeli ostvariti pobjedu koja im je bila itekako potrebna.

Izabranici selektora Radomira Kisića dobro su otvorili utakmicu, pa su nakon prvih 10 minuta igre imali prednost od pet poena razlike (15:20). Česi uspijevaju do poluvremena smanjiti za jedan poen, pa se, dakle, na odmor otišlo s +4 u našu korist.

Prelomni trenutak utakmice se, sasvim sigurno, dogodio u trećoj četvrtini, u kojoj su Česi bili bolji s ubjedljivih 29:8, pa su u zadnju dionicu ušli s rezultatom 54:37.

Četvrta, ujedno posljednja dionica utakmice protekla je izjednačeno (20:20), no odlično napravljen posao u trećoj četvrtini donio je Češkoj pobjedu.

Češku je do trijumfa predvodio Tomas Vyoral sa 23 poena za 36,5 minuta provedenih na parketu. Ondrej Balvin ubacio je 18 poena, a Ondrej Peterka 13. Najraspoloženiji u našoj selekciji bili su Miralem Halilović i Dino Begagić sa po 12 ubačenih poena. Halilović je pridodao i dvije asistencije. Ivić je ubacio osam, a Vrabić sedam poena.

U drugom susretu četvrtfinalne grupe F sastaju se Portugal i Belgija, koja je ujedno, uz Češku, glavni favorit Evropskog prvenstva za mlade košarkaše - B divizije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.