Treća sreća za Prosinečkog: BiH slavila u Razgradu

Kodro srušio Bugarsku

Treća sreća za Prosinečkog: BiH slavila u Razgradu

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je u Razgradu protiv domaće selekcije Bugarske rezultatom 1:0.

Nakon što smo na američkoj turneji upisali remi i poraz, na red je došla i prva pobjeda za selektora Roberta Prosinečkog na klupi Zmajeva.

Prosinečki i dalje testira, traži idealne kombinacije i jasno je da će biti neophodno malo vremena da se kockice poslože, a ova pobjeda će u svakom slučaju donijeti samopouzdanje, dok će selektoru poslužiti da vidi na koga se sve može ozbiljno računati u narednom periodu.

Nije bilo nekih posebnih uzbuđenja na otvaranju meča na Ludogorets Areni, a onda u 17. minuti Delev pogađa stativu, doduše nakon što se našao u nedozvoljenoj poziciji. Kako god, to je prva kakva-takva prilika na meču.

U 20. minuti bh. reprezentacija je došla do pogotka. Nakon lijepe akcije, Kolašinac je s lijeve strane ubacio, a Kenan Kodro postigao pogodak za konačnih 1:0.

Imao je bugarski sastav u 25. minuti odličnu šansu, ali Milanov šut odlazi pored gola. Samo tri minute kasnije nova šansa za Bugarsku, Šehić se istakao sjajnom odbranom.

Duljević je u 31. minuti loše šutirao nakon prodora, a u 38. minuti nova dobra odbrana Šehića poslije udarca Aleksandrova. Mogli smo lako do 2:0, a Kodro do drugog gola u 41. minuti, no naš napadač je iz izgledne pozicije promašio okvir domaćeg gola.

U nastavku meča nije bilo promjena, niti se situacija na terenu nešto promijenila s jedne ili druge strane. Pjanić je u 53. minuti pucao preko gola, a u 65. minuti Despodov, koji je ušao u igru, umalo da izjednači na 1:1, no srećom nije se snašao pred golom bh. tima.

Ostalo je 1:0, u nastavku su selektori dali šansu i drugim igračima, a našu reprezentaciju već u utorak u Le Havreu očekuje duel sa Senegalom i to bi mogao da bude prvi ozbiljniji test za Prosinečkog i njegove izabranike.

U završnici Raynov je dobio crveni karton, protestvovao je nakon što je poništen gol Bugarskoj zbog igranja rukom jednog domaćeg igrača. 

Bugarska - BiH 0:1 (Kodro 20)
Stadion: Ludogorets Arena, sudija: Letexier (Fra)
Žuti kartoni: Chorbadzhiyski, Raynov (Bug)
Crveni karton: Raynov (Bug)

Bugarska: Iliev, Bodurov, Chorbadzhiyski, Bozhikov, Zanev, Aleksadndrov, Milanov, Popov, Kostadinov, Chochev, Delev.

BiH: Šehić, Memišević, Bičakčić, Zukanović, Kolašinac, Bešić (od 84. Cimirot), Sarić (od 46. Medunjanin), Pjanić, Kodro (od 46. Milošević), Džeko (od 76. Prevljak), Duljević (od 69. Zakarić).

Top Komentari

Lud
Solidno prvo poluvrijeme... Drugo očajno... Zukanović ko da je sa Marsa pao... Memišević NEMOZE igrati desnog beka... Deni Milošević nije vidio loptu čitavo drugo poluvrijeme... Besic loš bez ideje totalno... Džeko, Pjanić, Kolašinac, Medunjanin klase... ostali prosjecni! ... Sve u svemu pobjedi se ne gleda u zube :) Naprijed ZMAJEVI !!!!
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi