Treća uzastopna pobjeda «malenih»
Mladi Krajišnik nastavlja sa odličnim igrama

Ženska regionalna WABL liga

Treća uzastopna pobjeda «malenih»

Treću uzastopnu pobjedu u regionalnoj WABL ligi ostvarile su košarkašice Mladog Krajišnika. Popularne «malene» su u zaostalom meču 12. kola na svom parketu nadigrale dubrovačku Ragusu sa 68:65.
Banjalučanke su odlično odigrale prva tri perioda, da bi u zadnjem neobjašnjivo pale što su protivnice iskoristile za podnošljiv poraz, ali je to, na sreću našeg sastava bilo sve što su uspjele uraditi.
U pobjediničkom sastavu za kojeg je velika šteta što od početka sezone nije igrao kao u tri prethodna kola jer bi se sigurno umiješao u borbu za Final-four, istakla se bh. reprezentativka Aida Pilav sa 18 poena.

Dvocifren učinak imale su Veselovska (11), Deura (10) i Žakula (10).
Gošćama za utjehu može biti činjenica da je Vrdoljak sa 23 poena bila prvo ime susreta, a treba istaći da je Emina Demirović dodala 19 koševa.

Mladi Krajišnik - Ragusa 68:65
23:16, 16:10, 18:17, 11:20


BANJALUKA - Dvorana «Obilićevo». Gledalaca: 150. Sudije: Vovk, Holjevac, Katić (svi iz Hrvatske).
MLADI KRAJIŠNIK: Deura 10, Gaković, Milovanović 9, Granulić, Veselovski 11, Begenišić, Žakula 10, Pilav 18, O. Stupar 4, B. Stupar, Radoš 6, Borenović.
RAGUSA: Vrdoljak 23, Tešić 13, Benić, Dubelj, Bedalov 8, Demirović 19, Prgomet, Miloglav 2, Stanković.

Poredak
1. Šibenik Jolly JBS 26 bodova, Jedinstvo 24, Raguza 22, Gospić CO 20, Merkur Celje 19, Medveščak 19, Vojvodina Srbijagas 19, Budućnost 18, Mladi Krajišnik 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.