Trend se nastavio: Deset kola, devet 'potrošenih' trenera

Treneri se smjenjuju kao na traci

Trend se nastavio: Deset kola, devet 'potrošenih' trenera

Prvo izdanje Premijer lige u formatu od 12 klubova više nije na početku. Prošlo je već deset kola, praktično trećina prvenstva, i dalo bi se raspravljati o tome da li je smanjenje lige donijelo sve one promjene kojim smo se nadali.

Za takav komentar je još rano jer najveće novine u odnosu na prošli sistem su vezane za ligu za prvaka, odnosno ligu za opstanak, ali za sada ne možemo a da ne primijetimo da je jedna stvar sasvim sigurno ostala ista kao i godinama unazad.

Trend prečestog smjenjivanja trenera je loša navika koju bh. klubovi nikako da izbace iz glave. Od dvanaest klubova koliko se takmiči u eliti, samo tri nisu promijenila trenera u ovih deset kola. Riječ je o Zrinjskom, Krupi i Metallegheu.

Tri četvrtine klubova iz Premijer lige više ne vodi trener koji je započeo sezonu. Neki su dobijali otkaze, neki odlazili iz privatnih, zdravstvenih ili porodičnih razloga, dok su oni treći jednostavno sporazumno raskidali ugovore sa svojim klubovima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

1/10 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi