Trend se nastavio: Deset kola, devet 'potrošenih' trenera

Trend se nastavio: Deset kola, devet 'potrošenih' trenera

Kemal Alispahić (Čelik)

Prvo izdanje Premijer lige u formatu od 12 klubova više nije na početku. Prošlo je već deset kola, praktično trećina prvenstva, i dalo bi se raspravljati o tome da li je smanjenje lige donijelo sve one promjene kojim smo se nadali.

Kemal Alispahić je na klupu Čelika došao 1. jula umjesto Elvedina Beganovića. Sa zeničkim klubom je pretežno bilježio poraze, što i nije preveliko čudo kada se objektivno sagleda igrački kadar kluba sa Bilinog polja koji je veoma siromašan. Alispahić je povremeno znao iznenaditi, ali je sve to bilo premalo da se na klupi zadrži duže od dva i po mjeseca.

Alispahić je Čelik napustio 15. septembra, a umjesto njega je kormilo preuzeo njegov pomoćnik Izudin Kamberović. Iskusni trener se sa Čelikom rastao sporazumnim raskidom ugovora, a iz kluba su poručili da se saradnja završila na korektan način. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi