Trener Cluja: Ništa još nije gotovo

Rumuni slavili protiv Borca

Trener Cluja: Ništa još nije gotovo

S. Grebović

Fudbaleri Cluja slavili su u prvoj utakmici prvog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Borca rezultatom 3:1.

Rumuni su prvi poveli u 11.minuti kada je Omrani nakon stative Deaca poslije penala pogodio mrežu Borca.
Rumunski prvak prednost udvostručuje svega 17 minuta kasnije.

Ovaj put su Omrani i Deac zamijenili uloge. Nakon velike greške banjalučke odbrane Omrani proigrava Deaca, a ovaj sam sa svega par metara matira Lakića za tada velikih 2:0.
Kakvu takvu nadu Borcu vratio je Moraitis koji je u posljednjim minutama prvog dijela sjajno pogodio glavom nakon ubačaja Ziljkića.

Nastavak nije donio uzbuđenja kao prvi dio igre. Rumuni su uglavnom kontrolisali igru, a do kraja meča još su jednom zatresli mrežu gostiju i to preko Sigurjonssona u 60. minuti meča.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evo kako je ovaj susret vidio trener rumunskog prvaka, Marius Sumudica.

"Možemo se samo lagati da je sve gotovo. Dosta nas još posla čeka. Znamo da Borac ima strastvene navijače, moraćemo biti pametni i sačuvati dva gola prednosti. Žao mi je zbog prilika koje smo imali, mogli smo zabiti još koji gol, ali šta je tu je. I mi smo osjećali veliki pritisak. Svidio mi se stav mojih igrača koji su imali od prvog do posljednjeg minuta", govori Sumudica.

Promo

Top Komentari

user1599499530
Ma ne brini ,ovo je gotovo i prije nego sto je pocelo....
2 0
user1605368976
Čuli ljudi da je Vico jak ko NATO i zato je sve moguće Dodik je odma prognozirao da će Borac igrati grupnu fazu. Samo pošteno kao što je bilo u PL (pošteno osvojena titula)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi