Trener Denvera stigao u Tuzlu kako bi bodrio Nurkića i BiH

Michael Malone u Tuzli

Trener Denvera stigao u Tuzlu kako bi bodrio Nurkića i BiH

Košarkaška reprezentacija BiH na predstojećim kvalifikacijskim utakmicama imat će podršku, ni manje ni više, nego trenera Denver Nuggetsa. 

Michael Malone je iz želje da Nurkiću pokaže koliko mu vjeruje i koliko ga podržava došao u BiH da bude podrška našoj zemlji u duelima s Rusijom i Švedskom, a time je ujedno ispunio obećanje koje je dao gostujući u radioemosiji uglednog američkog novinara Zacka Lowea. 

U gradu soli Nurkić je dočekao Malonea i njihovu zajedničku fotografiju postavio je na društvene mreže uz opis: Dobrodošli u moj dom, treneru". 

Amerikanac je ranije izjavio da od Nurkića očekuje da u narednom periodu igra važnu ulogu u vrlo mladom, ali perspektivnom timu Denver Nuggetsa. 

"Uvjeren sam da će Jusuf Nurkić imati fantastičnu sezonu. Vrlo je odlučan, vrlo motiviran. Uradio je sve što smo tražili od njega, čak i više od toga. Ako ostane zdrav i spreman, imamo veliku šansu biti kompetitivni u Zapadnoj konferenciji", riječi su Malonea. 

Podsjećamo, naša zemlja će svoje kvalifikacijske utakmice igrati u Sarajevu protiv Švedske, te u Tuzli protiv Rusije. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti