Trener Deportiva prekrižio Harisa Medunjanina?
FOTO: EPA

Bh. reprezentativac odlazi iz Deportiva?

Trener Deportiva prekrižio Harisa Medunjanina?

Sudeći po pisanju španskih medija, bosanskohercegovački reprezentativac Haris Medunjanin broji svoje posljednje dane u Deportivu iz La Coruñe. 

Medunjanin svoj status u Deportivu nije definisao, iako je na jednoj od konferencija za medije izrazio svoju želju za ostankom. Tada je istakao da mu niko iz kluba nije rekao da traži novu sredinu. 

"Vjerujem da trener želi da ostanem, ali ako ne želi, reći će mi ovih dana", izjavio je Medunjanin krajem prošlog mjeseca.

Da su se stvari u međuvremenu promijenile najbolje svjedoči i to što Medunjanin nije bio na popisu od 20 igrača koji su bili u kombinaciji za sinoćni duel sa portugalskom Bragom. Španski mediji tvrde da vezni fudbaler nije u planovima trenera Victora Sancheza za narednu sezonu i odlazak iz Deportiva je sve izvjesniji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Medunjanin je u prvom dijelu protekle sezone bio standardan igrač u timu sa Riaziora, ali je u drugom dijelu rijetko igrao. Ipak, jedan je od najzaslužnijih igrača za ostanak Deportiva u Primeri, jer je na Nou Campu u posljednjoj utakmici prvenstva bio jedan od najboljih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.