Trener Dinama otkrio i doveo novog Bosanca na Maksimir

Impresionirao u debiju

Trener Dinama otkrio i doveo novog Bosanca na Maksimir

U utakmici 16-ine finala Hrvatskog kupa, koju je Dinamo odigrao protiv petoligaša Borca iz Imbriovca, jedno ime je posebno iskočilo. Riječ je o 21-godišnjem bh. fudbaleru Alenu Jurilju.

Tokom ljetnog prijelaznog roka Jurilj je iz Zagreba došao u Dinamo i već u svom prvom nastupu protiv Borca je uspio zaintrigarati navijače. Priliku za debituje za seniore je dobio u 85. minuti i svojih "pet minuta" je doslovce iskoristio, pošto je do kraja utakmice uspio postići dva pogotka. 

Za navijače Dinama ovaj mladi fudbaler je dosad bio nepoznato ime, a kako se vratio na Maksimir, gdje je ujedno ponikao, otkrio je za hrvatske medije.

"Došao sam na poziv trenera Marija Cvitanovića koji me zapazio dok sam kao igrač Zagreba igrao protiv njih. Pitao me želim li se priključiti Dinamu i rekao da vjeruje da ću jednoga dana zaigrati za prvu ekipu. Imao sam i neke druge ponude od jačih momčadi od Dinamove druge ekipe, ali vratio sam se u Dinamo. Ipak je Dinamo Dinamo. To je moj klub. Kad nije išlo iz prve, možda bude iz druge", rekao je ovaj mladi napadač. 

U svom dosadašnjem razvoju Jurilj je branio boje reprezentacije BiH do 18  (tri utakmice, dva gola) i do 19 (pet  nastupa) godina, ali još nikada nije zaigrao za vrstu do 21 godine.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Teško je očekivati da će Jurilj odmah pristupiti seniorskoj momčadi, no kroz Kup utakmice će svakako imati priliku da dodatno dokaže treneru Cvitanoviću i ostvari svoj san - da postane prvotimac Dinama. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi