Trener golmana Radnika na stažiranju u PSV-u

Do 21. decembra u Holandiji

Trener golmana Radnika na stažiranju u PSV-u

Protekle sedmice spuštena je zavjesa na prvi dio sezone u Premijer ligi BiH, no za Zorana Sofrenića, trenera golmana FK Radnik, odmora nema.

Dok su svi ostali iz kluba otišli na zasluženi odmor, Sofrenić je spakovao kofere i zaputio se u Holandiju, gdje će u narednih desetak dana boraviti na stažiranju u velikanu PSV-u.

"Izuzetno sam počastvovan od strane PSV-a što su mi omogućili stažiranje, koje je neophodno u budućem radu na mjestu trenera golmana. Imat ću priliku da se uvjerim kako to rade evropski velikani u fudbalu. Bit će to veliko iskustvo za mene kako bih mogao dodatno da napredujem", izjavio je Sofrenić.

Tokom boravka u Eindhovenu će prisustvovati i na dvije utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"S tribina su gledati utakmicu UEFA Evropske lige protiv Rosenborga, a bit ću i protiv Feyenoorda s kojim se PSV sastaje u posljednjem kolu prvenstva", dodao je Sofrenić.

Sofrenić je stekao UEFA-inu 'Pro' licencu, a može se pohvaliti i da je jedini trener u našoj zemlji koji posjeduje zvanični certifikat trenera golmana od strane evropske kuće fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi