Trener koji je šamarao igrače ponovo na sceni: Neki su mi psovali mrtvu majku, pronašao sam ih...

Jeste li ga zaboravili?

Trener koji je šamarao igrače ponovo na sceni: Neki su mi psovali mrtvu majku, pronašao sam ih...

Turski trener Halit Kurt postao je vrlo popularan na internetu prije nekoliko godina, ali u negativnom smislu.

On je snimljen kako nakon lošeg rezultata na poluvremenu (1:3) šamara fudbalere turskog niželigaša Kayserija, a naravno odmah su na njegov račun stigle osude brojnih ljubitelja fudbala koji smatraju kako nasilje nije pravi način da se motivišu fudbaleri, što je i razumno.

Ipak, Kurt je u to vrijeme rekao kako nije jedini koji to radi već da istu 'metodu' koriste ili su koristili treneri poput Alexa Fergusona ili Fatiha Terima.

"Ne koristim ja samo tu metodu, koristile su je i generacije prije mene. Svi znamo kako je Ferguson udario Davida Beckhama. Obožavam svoje igrače i imamo roditeljski odnos. Što se tiče snimke, mislim da to nije trebalo izaći u javnost", kazao je on tada.

Danas u razgovoru za turske medije dodaje kako su mu neki preko društvenih mreža psovali mrtvu majku zbog pomenute snimke te da ih je on kasnije pronašao.

"Ima onih koji su mi zbog te snimke psovali mrtvu majku. Identifikovao sam ih i protiv njih ću pokrenuti pravne postupke. Nemaju pravo da mi psuju samo zbog toga što sam uradio na snimci", kazao je turski trener koji inače i dalje vodi ovaj klub.

Treba dodati i to da je Tursko ministarstvo sporta zbog ovog slučaja nedavno pokrenulo istragu.

Top Komentari

Zuti - selektor BH reprezentacije trebao bi primenjivati ovu metodu, obzirom da je Pjanke protiv Grcke bio jedan od najslabijih igraca, mogu misliti kako bi bio isamaran, da ali Pjanke je iz Kalesije, ko zna mozda Pjanke uvijek ima cakiju kod sebe.
4 1
premium
Hajd dođi u Kalesiju pa tako da te neko cakijom ubode mooomentalno
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi