Trener koji prije svake utakmice popije bocu vodke

Neobičan ritual Reghecampfa

Trener koji prije svake utakmice popije bocu vodke

Endin Čaušević

Mnogi fudbaleri imaju svoje rituale koje urade prije početka svake utakmice, ali postoje i trener koji vjeruju da im određene stvari koje urade prije utakmice donose sreću.

Mnogi fudbaleri prije meča diraju travnjak kada ulaze na teren, zakorače prvo desnom nogom ili se mole jer je to neki ritual za koji vjeruju da im donosi sreću prije utakmice. Ipak, trener Steaue iz Bukurešta je "prekucao" sve.

Naime, Laurentiu Reghecampf ima poseban ritual koji poštuje prije početka svake utakmice. Trener Steaue prije svakog meča popije bocu vodke jer vjeruje da to donosi sreću njegovoj ekipi.

Prvi put je to uradio pred meč Evropske lige protiv Zuricha kada je njegov tim iznenađujuće slavio, a nakon toga više nije prekidao svoju tradiciju. Igrači su nekoliko puta potvrdili da Reghecampf zna pijan doći na meč, a da nakon utakmice ne može ni hodati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi