Teški dani: Bivši šampion Evrope na korak od kraha
Foto: EPA

Novo ime po vlasniku kluba?

Teški dani: Bivši šampion Evrope na korak od kraha

Bivši evropski šampion Steaua iz Bukurešta proživljava najteže trenutke u bogatoj klupskoj historiji. 

Steaua od 1998. godina kada se odvojila od sportskog društva rumunske armije vodi spor sa vlastima i vojskom, a sud je presudio u korist tamošnjeg Ministarstva odbrane koje je zadržalo pravo na simbole i lično ime tog kluba.

Mininstarstvo odbrane Rumunije po okončanju presude planira da od vlasnika Georgea Becalija zbog "zlouporabe" traži odštetu od 40 miliona eura, a ukoliko Steaua izgubi u procesu, to će ujedno značiti bankrotstvo.

"Navijači će me pratiti i dalje, oni su uz mene jer smatraju da nam je učinjena velika nepravda", izjavio je Gigi Becali koji, ako drugačije ne uspije, razmišlja o promjeni imena kluba u Sports Becali. 

Pred najuspješnijim rumunskim klubom i šampionom Evrope iz 1986. godine su teški dani...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi