Trener Philadelphije nahvalio Medunjanina

Zadovoljan njegovom igrom

Trener Philadelphije nahvalio Medunjanina

Bh. fudbaler Haris Medunjanin je krajem januarskog prelaznog roka pomalo iznenađujuće završio u MLS-u, gdje je potpisao za ekipu Philadelphia Uniona.

Medunjanin je službeni debi za novu ekipu imao u susretu sa Vancouver Whitecapsom, protiv kojeg je odigrao 90 minuta na visokom nivou.

Svojom partijom oduševio je i trenera Philadelphije Jima Curtina, koji je nakon utakmice nahvalio našeg fudbalera u izjavi za medije.

"Medunjanin je fudbaler koji nam daje sigurnost. Zna baratati sa loptom kada je pod pritiskom i u tim trenucima smiruje našu igru kada je potrebno. Medunjanin zaista igra sa mnogo osjećaja, a njegova sposobnost da poveže vezni red sa napadačima je nevjerovatna", poručio je Curtin.

Priliku za novo dokazivanje će 31-godišnji Haris Medunjanin imati već 11. marta kada će Philadelphia ugostiti ekipu Toronta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi