Trener Torina zaželio sreću Darmianu na Old Traffordu

Darmian odlazi u United

Trener Torina zaželio sreću Darmianu na Old Traffordu

Edmir Škorić

U Torinu su potvrdili kako će Matteo Darmian ovog ljeta preći u Manchester United.

Glasine o prelasku Darmiana na Old Trafford definitivno nisu bile samo glasine. Darmian će potpisati ugovor s engleskim klubom, što je potvrdio i Torino, klub čiji je još uvijek član.

“Istina je, Darmian će igrati Ligu prvaka s Unitedom”, rekao je trener Torina Giampiero Ventura za Sky Sports u jednoj televizijskoj emisiji uživo.

“Matteo zaslužuje da igra u vrhunskom timu i oduvijek je sanjao da igra Ligu prvaka. Sada će mu se snovi ostvariti”, dodao je trener torinskog tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Darmian bi nakon Memphisa Depayja trebao da bude drugo pojačanje za ekipu Louisa van Gaala. Italijanski defanzivac je za nacionalni tim odigrao 13 utakmica, a karijeru je započeo u Milanu, igrao je još i za Palermo.

United je bio jedan u nizu timova koji su se interesovali za Darmiana, čije kvalitete su privukle i pozornost minhenskog Bayerna.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.