Trener Vejlea je prezadovoljan sa Memijom

Opravdao očekivanja

Trener Vejlea je prezadovoljan sa Memijom

Dovođenje Kerima Memije za Vejle se ispostavilo kao odličan potez u januarskom prijelaznom roku.

Danski drugoligaš je doveo Memiju iz Željezničara za 150.000 eura, a da se mladi bh. fudbaler u novoj sredini prilagodio na pravi način svjedoči i izjava trenera Andreasa Alma nakon prijateljske utakmice sa Nordsjaellandom (3:1).

U utakmici u kojoj je Vejle nastupio s kombinovanim sastavom Memija je priliku za igru dobio u 46. minuti na poziciji stopera. Nakon što je prvi dio završen sa 3:0 za Nordsjaelland, Vejle je u nastavku uspio smanjiti prednost.

"Memija i Egholm, koji su ušli u drugom poluvremenu, su dobro odigrali. Oni su pomogli da se u drugom poluvremenu igra na nulu i svoje zadatke na terenu su obavili spokojno i sigurno. Memija je pokazao da je svestrani defanzivac", izjavio je trener Alm.

Vejle će, inače, voditi borbu za plasman u elitni rang u drugom dijelu sezonu. Na čelu kluba su milijarderi Andrei Zolotko i Jin Chang koji u tandemu žele od Vejlea u budućnosti napraviti jedan od najjačih klubova u Danskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi