Trener Zete: Drago mi je što se opet vraćam na Koševo

S Čelikom je slavio davne 1968. na tom stadionu

Trener Zete: Drago mi je što se opet vraćam na Koševo

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši Sarajeva jedini su preostali bh. predstavnik na evropskoj sceni. Izabranici Dragana Jovića imaju priliku da dođu i do play-offa Evropske lige, a posljednja prepreka do tog cilja je crnogorska Zeta. 

Nakon što su izbacili favorizirani Levski iz Sofije (Bugarska), nogometaši Sarajeva u trećem pretkolu Evropske lige odmjerit će snage sa Zetom. Crnogorci su optimistični, a trener Rade Vešović, koji je na toj poziciji od jula, govorio je o ekipi Sarajeva.

 

"Ne znam puno o Sarajevu, ali već danas treba da nam stigne par CD-a sa njihovih utakmica. Naravno, prikupićemo i informacije od prijatelja, odnosno trenera koji su upoznati sa njihovim kvalitetima. Od danas krećemo sa pripremama za susret sa Sarajevom", istakao je Vešović za crnogorski list Dan.

 

Zanimljivo da je Vešović u igračkim danima nosio dres zeničkog Čelika, pa je igrao na Koševu  1986. godine.

 

"Sjećam se 1986. godine, kada sam u dresu Čelika igrao u Sarajevu. Bilo je to u drugom kolu, a slavili smo sa 1:0. Drago mi je što se ponovo vraćam na „Koševo“, što ćemo igrati sa klubom svijetle tradicije. Ali, to što su klub sa takvom tradicijom, ne mora da znači ništa. Mi ćemo u oba meča igrati otvoreno i na pobjedu", dodaje.

 

Crnogorci znaju da će jedna od prednosti Sarajeva biti atmosfera na Koševu, gdje se očekuje i 15.000 navijača, koji su po mnogima bili presudni u duelu sa Levskim. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

"To je faktor koji će sigurno uticati. Dosta pažnje ćemo posvetiti i tome, razgovaraću sa igračima, jer većina njih, odnosno oni mlađi nijesu igrali pred toliko publike. Ali, spremiće se i na to, a u krajnju ruku pun stadion može da im bude samo motiv više da ostvare dobar rezultat", ističe Vešović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije