Bašić tvrdi da nije nezadovoljan, ali da je trebalo biti neriješeno

Izjave trenera nakon meča u Mostaru

Bašić tvrdi da nije nezadovoljan, ali da je trebalo biti neriješeno

Edmir Škorić

U derbiju šestog kola Premijer lige BiH Velež je slavio sa 1:0 protiv Željezničara i to golom Nermina Haskića u samoj završnici.

Željezničar je odigrao slabo, pokušao ostati neporažen u jeku Veležovih napada, no nije izdržao do kraja.

"Znali smo da nas očekuije jako teška utakmica. Nije bilo jednostavno probiti niski blok Željezničara. Na kraju nas je nagradilo, uspjeli smo dati pogodak. Igrali smo u Sarajevu bolje nego danas, ali nismo nagrađeni, danas jesmo. Jako bitna pobjeda za nas, sada idemo dalje. Hvala puno navijačima", rekao je Samir Merzić, koji je kao pomoćni trener Velež vodio u prethodna dva meča.

Drugi poraz svog tima prokomentarisao je i strateg gostiju Nermin Bašić.

"Generalno smo imali previše respekta jedni prema drugima. Nije bilo pravih ubačaja, pravih završnica. Utakmica je po svemu viđenom trebala završiti neriješeno. Težak je poraz kada primite gol u 90. minuti. Sjajan fudbalski ambijent ovdje i bilo je lijepo biti dio ovoga", rekao je Bašić, dodavši:

Oglasi

"Preuzimam odgovornost za ovaj poraz, momcima nemam šta prigovoriti".

"Ekipa Veleža imala je više vremena od nas. Sve u svemu, dobro smo izvukli ove tri utakmice. Nikada nisam zadovoljan kada izgubim, ali stanje na terenu je bilo zadovoljavajuće", dodao je Bašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slijedi dvije sedmice pauze, a premijerligaši se na teren vraćaju sredinom septembra.

Ekipa Željezničara ugostit će GOŠK, dok će Velež odmjeriti snage s Igmanom u Konjicu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antiTrojkas
Zasluzeno nerjeseno a vile ih tri puta pronosaju???..pa mislio trebalo je opet.Velezova igra na ovakvu defanzivu tesko daje rezultat A koliko se sjecam(prek)lani je na Grbavici Omar Beca dao u 93oj,mada je Velez trebao uzeti sva tri boda?Ili grijesim?Ja ipak smatram da je Velez zasluzio sva tri boda veceras,ako nista zbog onih precki i stative,ali svako ima pravo reci sta misli.
7 0
user1677268872
Šefe kakav remi ubili nas ljudi. Budimo realni i priznajmo poraz, da je remi bio slavili bi ga kao 3 boda. Čestitke rođeni, mi idemo dalje! Volim te Željo!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi