Treneri u Premier ligi imaju ukusa, a nekima je svejedno

Skup premierligaških trenera u Londonu

Treneri u Premier ligi imaju ukusa, a nekima je svejedno

Edmir Škorić

Predsezonski sastanak trenera u Londonu protekao je bez Josea Mourinha, koji je naravno s opravdanjem izostao.

Premier liga počinje narednog vikenda, a treneri elitnog razreda engleskog nogometa okupili su se u Londonu, gdje su razgovarali o eventualnim problemima s kojima  bi se mogli susretati u narednim mjesecima.

Ipak, puno više bilo je pozitivnih tema, a među najpoznatijim trenerima izdvajali su se Jurgen Klopp, Arsene Wenger, Antonio Conte, Mauricio Pochettino, Ronald Koeman.  

Među prisutnima nije bilo Josea Mourinha, pošto je menadžer Manchester Uniteda u Skoplju gdje njegov klub večeras igra protiv Real Madrida meč Superkupa Evrope.

Engleski novinari nisu propustili priliku da svakog pojedinačno prokomentarišu u Londonu, a Frank De Boer i Ronald Koeman, Mauricio Pochettino, te Paul Clement su ostavili lijep dojam zbog elegantnih odjevnih kombinacija, Klopp je bio u svom nekom ležernom izdanju, Wenger i Benitez nosili su klasična odijela, a Conte očito ne voli cipele.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako god, oni mnogo zarađuju, rade ono što vole i mogu da budu sretni, koliko god će u mjesecima koji nas očekuju bivati razočarani određenim rezultatima i eventualnim neuspjesima. Konkurencija je oštra, ne mogu svi biti najbolji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi