Treneru Ajaxa se ne sviđa način na koji Barca koristi De Jonga

"On nije golgeter..."

Treneru Ajaxa se ne sviđa način na koji Barca koristi De Jonga

Frenkie de Jong se proslavio i pojavio na radaru Barcelone kao igrač Ajaxa, kluba u kojem je pružao sjajne partije - pod trenerskom palicom Erika ten Haga.

Dosta toga se u Ten Hagovom Ajaxu vrtilo oko De Jonga koji je konstatno bio u centru pažnje. Ipak, ljetos se holandski veznjak pridružio Barceloni i više nije u centru pažnje.

Još uvijek De Jong pokušava pronaći svoje mjesto u ekipi, a posebno se, čini se, mučio dok je na kormilu Barce bio Ernesto Valverde.

Ipak, De Jong se ne može požaliti da ima slabu minutažu, pa je nastavio biti standardnim dijelom tima i nakon što je stigao novi trener - Quique Setien.

Setien je De Jongu dao nešto ofanzivniju ulogu, pa je Holanđanin za vikend uspio i postići gol u teškoj pobjedi Barcelone nad Betisom (3:2).

Ipak, njegovom bivšem treneru Eriku ten Hagu se ne sviđa način na koji De Jonga koriste u Barceloni. Što je i istakao nakon meča Barca - Betis.

"On nije golgeter", izjavio je Erik ten Hag za holandske medije, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On je igrač koji je zadužen za dostavljanje lopti saigračima koji asistiraju ili postižu golove sa svojih pozicija."

"Volio bih da sam mogao računati i na De Jonga i na De Lighta, barem još jednu ili dvije godine jer bi to bilo bolje za Ajax i holandski fudbal", poručio je Ten Hag.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi