Trening kamp FK Sarajevo obogatio sportski sadržaj Sarajeva

Pet utakmica za tri dana

Trening kamp FK Sarajevo obogatio sportski sadržaj Sarajeva

O. Lekić

Moderni trening centar FK Sarajevo u Butmiru, završetkom prve faze izgradnje, u kojoj su završeni radovi na tri fudbalska terena visoke kvalitete otvorio je svoju kapiju za dječake i djevojčice, fudbalere  i fudbalerke iz čitave Bosne i Hercegovine.

Pored redovnih treninga prvog tima Sarajeva, Akademije Bordo kluba i igračica SFK 2000 Sarajevo, Trening centar Sarajeva redovna je lokacija, na kojoj se odigravaju mnogobroje službene i prijateljske utakmice.

Tako je bilo i u ovim danima, a sportski vikend u Butmiru otvorili su pioniri Bordo kluba u petak navečer, na prijateljskom susretu protiv Olimpica. Subota je donijela redovne treninge polaznika Akademije i grupe prvotimaca Sarajeva, koji nisu bili u kombinaciji za premijerligaški susret protiv Olimpica u popodnevnim satima jučerašnjeg dana.

Također, subota je bila rezervisana i za utakmice Omladinske Premijer lige BiH između kadeta i juniora Sarajeva i Olimpica, a nedjelja za prijateljske oglede igračica SFK 2000 Sarajevo i pionira koševskog premijerligaša. 

Dakle, za tri dana, pet utakmica, deset ekipa i veliki broj treninga selekcija Bordo kluba, a sve protiče u dobroj atmosfer i organizaciji. Sam projekat izgradnje Trening centra Sarajevo realizuje sopstevenim angažmanom, bez pompe i buke, u miru, baš onako, kako i priliči za vlastittu kuću, za svoj dom, gdje želite ostvariti sve probleme i poteškoće u svoja četiri zida.

Iako Trening centar Sarajeva nije otvoren ni dvije godine, zasigurno se može reći da je svojom kvalitetnom infrastrukturom za sportiste različitih uzrasta postao nešto, što je gradu Sarajevo zasigurno trebalo, ali i šire, o ćemu svjedoće i brojne prijateljske utakmice drugih klubova, poput nedavno odigrane utakmice između Mladosti i Bosne, te okupljanja “A” rerepzentacije BiH i treninga “Zmajeva” selektora Baždarevića u septembru prošle godine, upravo u Butmiru.

Svakako da se Sarajevu može čestitati na ovom sjajnom projektu, od kojeg, kao što vidimo, korist nema samo koševski premijerligaš i za nadati se da će u našoj državiu uskoro biti višev ovakavih reprezentativnih objekata.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije