Trenutak koji će se pamtiti: Naklon saigrača za suze Ikera Casillasa

Emotivne scene u Portugalu

Trenutak koji će se pamtiti: Naklon saigrača za suze Ikera Casillasa

M. Šljivak

Iker Casillas u suzama je pratio meč finala Kupa Portugala između Sportinga i Porta.

Legendarni golman je početkom maja doživio infarkt na treningu Porta i njegova velika karijera je vjerovatno završena.

Iako to još uvijek nije službeno potvrdio, gotovo da nema ni promila šanse da ćemo Casillasa ponovo gledati na golu, ali će on sasvim sigurno ostati u fudbalu.

Današnji meč finala portugalskog Kupa je gledao sa tribina. Porto je zabio pogodak za vodstvo preko Tiquinha Soaresa, a Brazilac je ovaj gol posvetio Casillasu.

Napadač Porta je zabio pogodak, a zatim je sa klupe dobio dres španskog golmana koji je podignut u zrak i zatim su mu se igrači Porta poklonili.

Naravno, ovo je bio veoma emotivan trenutak za Casillasa. Zaplakao je na tribinama, jer zaista je ovo potez vrijedan svakog poštovanja.

Mnogo je onih koji su poslali poruke podrške za Casillasa, ali je jasno da će nekadašnji golman Real Madrida završiti karijeru onako kako ni u snu nije mogao zamisliti.

Sjajni 37-godišnji golman je nedavno dobio i veliku pažnju navijača ovog tima, gdje je kao i u Realu dobijao veliku ljubav.

Zaista veoma emotivne scene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi