Mourinho je kao trener imao strašne okršaje, ali jedna ekipa ga je posebno namučila

Finale koje je ispred svih mečeva

Mourinho je kao trener imao strašne okršaje, ali jedna ekipa ga je posebno namučila

E. Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho još uvijek je bez posla, ali se očekuje da od naredne sezone ponovo bude u punom pogonu.

Jedan od najboljih stručnjaka svijeta krajem prošle godine dobio je otkaz u Manchester Unitedu i odlučio je uzeti odmor do kraja ove sezone. Ipak, Portugalac je najavio da će se već ovog ljeta vratiti na trenersku klub.

U međuvremenu Mourinho je odlučio da gostuje kao stručni komentator po engleskim televizijama i to mu poprilično dobro ide. U jednoj od emisija Mourinho je pričao o svojoj karijeri i otkrio nekoliko zanimljivih činjenica.

Mourinho se prisjetio finala Kupa UEFA iz 2003. godine kada je s Portom uspio da osvoji trofej. Njegov tim tada je pobijedio Celtic sa 3:2 nakon produžetaka u jednom od najboljih finala u proteklih 30-tak godina.

Portugalac je otkrio da je kao trener vodio svoje timove u nekim nevjerovatnim mečevima, ali da je za njega tadašnja ekipa Celtica najteži protivnik s kojim se sreo u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Filane protiv Celtica nije najveća pobjeda niti najveća radost, ali kada sve uzmem u obzir to je moja najveća utakmica ikad. Kada je sve završeno mislio sam da sam mrtav jer nikad nije bilo toliko napetosti. Igrao sam nakon toga još tri finala i nekoliko odličnih utakmica, ali u svakom smislu utakmica protiv Celtica je ispred svih. To je ekipa koja je za mene bila najteži protivnik", rekao je Mourinho.

Samo godinu dana kasnije Mourinho je napravio još jedno čudo jer je s Portom osvojio Ligu prvaka, a isto je uradio šest godina kasnije na klupi Intera. Prije nekoliko godina igrao je finale Evropske lige s Manchester Unitedom i uspio je i tu da osvoji trofej.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi