Trese se Engleska: Princ iz Saudijske Arabije kupuje Manchester United?
Porodica Glazers bi mogla obradovati mnoge navijače s Old Trafforda ukoliko odluči prodati klub, no mnogi se pitaju da li je dolazak nevjerovatno imućnog arapskog princa pravo rješenje za klub?

Želi platiti čak tri milijarde funti za Crvene đavole

Trese se Engleska: Princ iz Saudijske Arabije kupuje Manchester United?

E. Čaušević

Manchester United je prije desetak godina bio jedan od najboljih klubova na svijetu, no u prethodnih nekoliko sezona Crveni đavoli muku muče s lošim rezultatima, a osvajanje Premiershipa ili Lige prvaka je postala skoro nemoguća misija.

Nakon što je Sir Alex Ferguson odlučio da ide u penziju stvari su se totalno promijenile na Old Traffordu, a Crveni đavoli nikako da se vrate na stare staze slave. Vlasnici kluba Glazer porodica pokušava na sve načine da probudi velikana s Old Trafforda, ali dovođenje Josea Mourinha i mnogih zvijeuda to još uvijek nije uspjela.

No, engleski mediji jutros su šokirali javnost objavom da bi Glazers porodica mogla prodati Manchester United, te da je za kupovinu ovog kluba ozbiljno zainteresovan princ iz Saudijske Arabije, Mohammad bin Salman. On je čak otvoreno rekao da mu je želja da postane vlasnik jednog kluba, a ukoliko to bude United onda će mu se želja itekako ostvariti.

Bogatstvo porodice Salman iznosi oko nevjerovatnih 850 milijardi funti, a eventualna kupovina Manchester Uniteda koštala bi ga "samo" tri milijarde funti. Saudijska Arabija već neko vrijeme ulaže novac u razne sportove, a velike investicije imali su u Formulu 1 i WWE. Ipak, još uvijek nije jasno da li Glazers porodica želi prodati klub, no sigurno je da se tu nešto "kuha".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ismet_Hadziosmanovic
Bravina saudijska
5 19
almir
pa nije li Bil Gates najbogatiji sa 60-70 milijardi
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije