"Tretiraju nas kao građane drugog reda; nemamo mlijeka za kafu, igrači sami peru svoju odjeću"

Selektor reprezentacije Malavi

"Tretiraju nas kao građane drugog reda; nemamo mlijeka za kafu, igrači sami peru svoju odjeću"

Edmir Škorić

Malavi u utorak navečer protiv Maroka igraju meč osmine finala Afričkog kupa nacija.

Dosta je negativnosti vezano za sam turnira Afričkog kupa nacija u Kamerunu. Bilo je raznih propusta, a trenutno je u centru pažnje selekcija Komora jer će morati protiv domaćeg Kameruna večeras nastupiti bez golmana.

Dva golmana Komora su zaražena koronavirusom, dok je prvi golman doživio povredu protiv Gane. No, stvar je u tokme da se jedan od zaraženih golmana testirao i bio je negativan, ali su se pravila u međuvremenu promijenila i on svejedno ne može da brani, pošto mora u petodnevnu izolaciju.

O tome i općenito o nepravednom tretmanu na AKN-u upitan je Mario Marinica, selektor Malavija, koji je na press konferenciji danas govorio bez dlake na jeziku.

"Tretiraju nas kao građane drugog reda za razliku od velikih timova. Nemam mlijeka za kafu. Nemamo čak ni pristup perilici, pa moji igrači sami moraju da peru svoju odjeću", kazao je Marinica.

Malavi će, dakle, za četvrtfinale voditi bitku protiv favorizovanog Maroka kojeg s klupe uspješno vodi bh. trener Vahid Halilhodžić.

"Obećavamo da ćemo dati sve od sebe. Uvjeren sam da ćemo odigrati sjajan meč, optimističan sam i uvjeren u kvalitete i sposobnosti mojih igrača", rekao je Vaha, koji upozorava na sutrašnjeg rivala.

"Nogomet je igra u kojoj pobjeđuje kolektiv, a Malavi sau pokazali veliku borbenost i da znaju igrati dobro nogomet".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti