Tunis izbacio Nigeriju, Burkina Faso u četvrtfinalu nakon velike drame

AKN

Tunis izbacio Nigeriju, Burkina Faso u četvrtfinalu nakon velike drame

Edmir Škorić

Poznata su prva dva učesnika četvrtfinala Afričkog kupa nacija.

U prvom meču nokaut faze prvenstva Afrike u Kamerunu Burkina Faso je odmjerila snage s Gabonom i na kraju prošla nakon penala.

Prethodno je meč završen rezultatom 1:1. Burkina Faso je imala penal u 18. minuti, Traore je promašio, ali je u 28. minuti uspio da se ispkupi i pogodio je za 1:0.

Gabon je od 67. minute igrao bez isključenog Obisse, no i sa igračem manje ova reprezentacija u nadoknadi stiže do 1:1, pošto je Guira postigao autogol. Nakon što su mreže mirovale u dodatnih pola sata igre, penali su odlučivali. Čak devet serija, na kraju je Burkina Faso imala više sreće i koncentracije pa se plasirala u četvrtfinale.

U četvrtfinalu će se sastati s Tunisom, koji je večeras s 1:0 pobijedio Nigeriju. Gol odluke postigao je Msakni u 47. minuti, a Nigerija je u 64. minuti ostala s igračem manje jer je Iwobi dobio direktan crveni karton.

Svi parovi osmine finala:

Burkina Faso - Gabon 2:1 (1:1)
Nigerija - Tunis 0:1
Senegal - Zelenortska Republika
Mali - Ekvatorska Gvineja
Gvineja - Gambija
Kamerun - Komori
Obala Slonovače - Egipat
Maroko - Malavi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti