Trevor Bayne sve iznenadio
Slavlje pobjednika

Na utrci Daytona 500

Trevor Bayne sve iznenadio

M. Maksimović

Trevor Bayne je kreirao veliku senzaciju na prestižnoj utrci NASCAR-a, Daytona 500.Relativno nepoznati Bayne je dan nakon proslave 20.rođendana stigao do velike pobjede koja će ga upisati na posebne stranice istorije američkog automotosporta.

Momak iz Knoxvillea, Tennessee je šokirao sportsku javnost fenomenalnim nastup u velikoj utrci u kojoj smo imali 74 rekordne promjene u vodstvu, a na vrhu se tokom utrke izmijenila 22 vozača.Bayne je vozio bez greške i tako je postao prvi vozač u ovoj utrci koji je u svom prvom nastupu ostvario pobjedu. Predhodni rekord kao najmlađi pobjednik je držao velika zvijezda ovog sporta Jeff Gordon koji je u trenutku trijumfa 1997. godine imao 25 godina i 196 dana.

Tokom utrke koja se vozila na legendarnom trkalištu u Daytona Beachu, dogodila se čak 16 incidenata u kojima su učestvovali neki od favorita za pobjedu, poput Dalea Earnhardta Juniora, favorita čiji je otac senior poginuo prije deset godina u posljednjem krugu ove utrke. Bayne je ostvario trijumf vozeći za ekipu Wood Brothers Racing-a najstarije ekipe koja je posljednji put u Daytoni slavila 1976.godine, odnosno u NASCAR seriji od 2001.godine.

Drugo mjesto je zauzeo Carl Edwards, treće David Gilliland, Juan Pablo Montoya je bio šesti.Zanimljivo, najveću grešku na utrci, pobjednik Trevor Bayne je napravio promašivši ulaza u tzv. Victory Lane, mjesto gdje pobjednici završavaju utrku.

Daytona 500 - uživajte:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.