Tri bh. igrača u «Top-10» HNL-a
Ermin Zec među odabranim

Potvrda dobrih igara

Tri bh. igrača u «Top-10» HNL-a

Zanimljivo istraživanje napravile su kolege sa hrvatskog portala t-com koje su odabrale deset najboljih igrača HNL-a.

Među desetoricom odabranih su i trojica igrača iz BiH, od čega su dvojica budućnost bh. fudbala, dok je jedan vjerovatno izgubljen.

Riječ je o Senijadu Ibričiću (Hajduk), Erminu Zecu (Šibenik) i Iliji Sivonjiću (Dinamo) koji je rođen u Zubovićima (BiH), ali koji želi obući dres «vatrenih».

Sivonjić je mladi reprezentativac Hrvatske, a u Dinamo je stigao iz Kamen Ingrada za koji je debitovao sa 17 godina (2004. godine).

Među odabranim nema Brazilaca, Čileanaca i Argentinaca koji su za velike novčane sume dovedeni kako bi podigli kvalitet hrvatskog fudbala.

Dakle, deset najboljih su: Ilija Sivonjić (Dinamo), Srđan Andrić (Hajduk), Davor Vugrinec (Zagreb), Senijad Ibričić (Hajduk), Anas Sharbini (Rijeka), Bojan Vručina (Slaven Belupo), Nikola Kalinić (Hajduk), Mario Mandžukić (Dinamo), Ermin Zec (Šibenik) i Drago Gabrić (Hajduk).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.