Tri bolna poraza u tri finala Lionela Messija

Tri bolna poraza u tri finala Lionela Messija

Finale SP 2014: Njemačka - Argentina 1:0

Tri velika finala, tri poraza Argentine. Prije osam godina u finalu Cope, stradali su od Brazila 0:3, prošle godine su pali u produžetku finala Svjetskog prvenstva (Njemačka), u Santiagu su izgubili na jedanesterce od domaćina Čilea. Ovdje se slobodno može dodati i neuspjeh na Svjetkom prvenstvu u Južnoj Africi (četvrtfinale).

Finale SP 2014:

Njemačka - Argentina 1:0

Strijelci: 1:0 - Goetze (113) 

Njemačka: Neuer, Howedes, Hummels, Schweinsteiger, Ozil (120.Mertesacker), Klose (88.Goetze), Muller, Lahm, Kroos, Boateng, Kramer (31.Schurrle). Selektor: Joachim Low.

Argentina: Romero, Garay, Zabaleta, Biglia, Perez (86.Gago), Higuan (78.Palacio), Messi, Mascherano, Demischelis,  Rojo, Lavezzi (46.Aguero). Selektor: Alejando Sabella.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije