Tri dnevna kladioničarska savjeta

Kutak za kladioničare

Tri dnevna kladioničarska savjeta

V. Elez

U novoj rubrici portala SportSport.ba donosimo savjete za kladioničare, analize utakmica koje bi vam mogle donijeti dobitak i pomoći da pobijedite kladionicu! 

Četvrtak je dan u kome, nakon međunarodnih utakmica, imamo priliku da gledamo nacionalne kupove u mnogim zemljama. Ovdje su naši tipovi:

Rusija: Premier League

17:00 Zenit Petersburg - Ufa - tip 1

# tim u p n i + / -bod
4. Zenit St. Petersburg 17 8 5 4 33:22 29
13. Ufa 17 3 6 8 15:27 15

Iako pruža dobre igre u Ligi Prvaka, Zenit igra po sistemu "toplo-hladno" u domaćem prvenstvu. Sama činjenica da su zabilježili dva poraza u posljednja tri kola govori o tome. Ipak ekipa Ufa-e ne bi trebala da bude veliki izazov. U prilog toj činjenici ide i podatak da ekipa Ufa-e daje manje od gola po utakmici u dosadašnjem dijelu sezone.

Oni smjeliji igrači bi mogli pokušati i sa tipom over 2,5 jer je ekipa Ufa-e postigla pogodak na ćetiri od posljednjih pet gostovanja, a da je Zenit primio kući 8 golova u 9 kola, to bi se lijepo moglo uklopiti.

Francuska: Ligue 1

21:00 Rennes - Marseille - tip X       

# tim u p n i + / - bod
9. Rennes 15 5 7 3 21:18 22
11. Marseille 15 5 4 6 23:17 19


Večerašnji duel sredine tabele francuske Ligue 1 karakterišu dvije osnovne crte. Prva je veoma loša forma Rennes-a u posljednjih nekoliko kola i samo jedna pobjeda u posljednjih 5 kola, a druga je da ekipa Marseille-a ima tri pobjede na posljednja tri gostovanja u domaćem prvenstvu.

Pod dirigentskom palicom Michela igra Marseille-a počinje da liči na nešto, ali se vidi da je dugačak put koji će voditi do potpunog oporavka i dostizanja željenih rezultata. Naša preporuka je da ukoliko igrate na golove to bude manje od 2,5, jer će se po našem mišljenju igrati tvrda rovovska borba.

Italija: Coppa Italia

21:00 Sassuolo - Cagliari - tip under 2,5

Sassuolo je naprijatnije iznenađenje početka Serije A. Bili su najduće neporažena ekipa u prvenstvu i osim dobrih rezultata i protiv najačih ekipa pružali su dobru igru. Sve ovo treba da potvrde i protiv dugogodišnjeg prvoligaša koji ove godine igra u nižem rangu.

U svakom slučaju ovakve utakmice u talijanskom kupu, često i ne obiluju sa mnogo uzbuđenja, pa očekujemo malo golova. Naša preporuka je manje od 2,5 golova.

Poznato je da se u Seriji B igra prilično tvrd fudbal, a kup je i prilika da se neki igrači odmore, a pobjednik ovoga duela se sastaje sa Interom u narednoj rundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.